2014. július 4., péntek

MOK végrehajtás

MOK végrehajtás  avagy, hogyan csináljuk 4000 Ft-ból 70.000 Ft. 


Egy Angliában dolgozó orvosunktól kaptuk ezt a levelet aki megkért minket a közzétételre. A sztorit az anonimitás végett név nélkül közöljük. Tanulságos történet.

"  ... 2007-ben hagytam el az országot a lehetetlen egészségügyi helyzet miatt. Angliában kezdtem orvosként dolgozni, és 2008-ban úgy döntöttem a Magyarországi Orvosi Kamarai Tagságomat (MOK) nem rosszabbítom meg. A Kamara 2009-ben felszólított, hogy 12.000 Ft tagdíj tartozásom van  amit hazatértemkor rendeztem. Ezután nemsokkal szüleim jelezték, hogy a MOK-tól újabb levél érkezett, miszerint későn fizettem további 4600 Ft legyek szíves befizetni ügyvédi költség címén. Levélben értesítettem a Kamarát, hogy ennek az eltekintésétől kérek, mivel már az előző hátralékot is vitattam. Ezután nem jött válasz.... csend.

Múlt hónapban kaptam egy levelet miszerint végrehajtási eljárás folyik ellenem,( itt jelzem 2007 óta Angliában élek), amiben a MOK az magyarországi ingatlanomat kívánja elárverezni amennyiben nem fizetem ki a hátralékot, kamatokat és a végrehajtói költséget. Végösszeg 4600 Ft tartozás után 69,480 Ft. Azt hittem leesik az állam.Jogi tanácshoz folyamodtam miszerint az ügy már menthetetlen, így kifizettem a költséget. Jogászom véleménye szerint a MOK annyit megtehetett volna, hogy levelemre válaszolva kérte volna a 4600 Ft befizetését, de helyette egyszerűbb volt továbbadnia az esetet egy végrehajtónak. Hát így képviseli orvosait a Magyar Orvosi Kamara. " 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése