2013. július 5., péntek

Németországi Sterilizálói állás

Németországi kórházak részére keresünk sterilizálóba ápolókat, szakápolókat (10 Fő)

Jelentkezési kritériumok:

OKJ 30-tól és felette,
Előzetes sterilizálóban szerzett tapasztalata,
Német nyelvtudás nem szükségszerű,





Jelentkezők önéletrajzát az info@doctorsabroad.hu email címre várjuk. További ápolói és szakápolói állások a http://www.doctorsabroad.hu/allasoknover.html talál.

Sok sikert kívánunk minden kedves jelentkezőnek.

A Doctors Abroad Csapata




2013. július 2., kedd

Bűncselekmény lett a hálapénz elfogadása július 1-tól

Meglepődve olvastam a hírt az Index.hu -n hogy július 1-től akár bűncselekmény is lehet a hálapénz elfogadása. “A ma hatályba lépett új büntető törvénykönyv értelmében vesztegetés elfogadásának minősülhet a hálapénz elfogadása – hívta fel az új kódex egyik eddig észrevétlen újdonságára az Index figyelmét Hollán Miklós, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa.

A 291. § (1) bekezdése értelmében aki gazdálkodó szervezet részére vagy érdekében végzett tevékenységével kapcsolatban jogtalan előnyt kér, avagy a jogtalan előnyt vagy ennek ígéretét elfogadja (...) bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A korábbi Btk. megengedőbben szabályozta a hálapénzt – emlékeztet a büntetőjogász: csak az előny kérése számított önmagában is büntetendőnek. Annak elfogadása egyszerű dolgozó esetén abban az esetben volt csak büntethető, ha az érintett azt kötelességszegésért cserébe fogadta el.



Változást jelentett a hálapénz megítélésében 2012-es munka törvénykönyve is, mondja Hollán: annak alapján a hálapénz elfogadása kifejezetten jogellenesnek minősült, ha azt a munkáltató nem engedte meg. Ha a kórház beírta a szabályzatába, hogy el lehet fogadni hálapénzt, az ügy nem járt munkajogi konzekvenciákkal. Így ha olyan orvos bukott le a hálapénzzel, akinek a kórháza nem írta át az SzMSz-t, kirúghatták érte, de büntetőjogi következményekkel a dolog nem járt.” Forrás Index.hu

Viszont elkeseredésre nincs ok annak sem akik nem fogadhatnak el, vagy nem fogadnak el hálapénzt. Biztos nyelvtudás esetén külföldön mindig talál az ember munkát. Aktuális külföldi állásainkat itt tekinthetik meg. http://www.doctorsabroad.hu/allasok.html



A Doctors Abroad csapata