2012. június 4., hétfő

Mi történik idén az Egyesült Királyságban ?

 Mi történik idén az Egyesült Királyságban ? 


2012 nemcsak a londoni olimpiai és paralimpiai játékok éve, de Nagy-Britannia uralkodója, II. Erzsébet királynő gyémántjubileumának esztendeje is, aki idén ünnepli trónra lépésének 60. évfordulóját. Az őt megelőző brit uralkodók közül egyedül Viktória királynő ünnepelhetett gyémántjubileumot 1897-ben.
II. Erzsébet királynő 1952. február 6-án lépett trónra, koronázására azonban csak 1953. június 2-án került sor. Őfelsége születésnapját minden évben két alkalommal ünnepli. Noha valójában április 21-én született, hivatalosan júniusban, mindig egy szombati napon ünnepli születésnapját. 2012-ben ez utóbbi június 16-ára esik.





Az Egyesült Királyságban a gyémántjubileumhoz kapcsolódó eseményeket – beleértve az ünnepség június 2-5. közötti központi hétvégéjét –, valamint a királynő programját a jubileumi év folyamán végig a Buckingham-palota szervezi.
Az ünnepi eseményekről részletes információk a brit uralkodói család hivatalos honlapján találhatók.
A brit kormány szintén külön oldalt hozott létre honlapján a gyémántjubileum alkalmából, amelyen az érdeklődők folyamatosan figyelemmel kísérhetik az ünnepi eseményekhez kapcsolódó információkat.




 Kellemes ünneplést és kíván mindenkinek a Doctors Abroad csapata.