2012. március 10., szombat

Gyakori kérdések németországi orvosi állássokkal kapcsolatban


Doctors AbroadKft. németországi állásaival kapcsolatban. 

1. Milyen feltételei vannak a jelentkezésnek?
Európai Uniós tagállam bármely országában, végzés elõtt álló orvostanhallgatók és végzett orvosok jelentkezését várjuk. Alapfeltétel a középfokú (vagy magasabb szintû) német nyelvtudás (B2).

2. Elegendõ-e szakmai középfokú nyelvvizsga, illetve szükséges-e perfekt nyelvtudás ahhoz, hogy orvosként Németországban dolgozhassak?
Nem szükséges perfekt német nyelvtudás, de a középfokú nyelvvizsga és ezzel együtt egy magabiztos középfokú nyelvtudás elengedhetetlen. Alapvetõ fontosságú a jó kommunikációs készség, hisz merni kell beszélni, megbeszélni, kérdezni, válaszolni és leginkább érteni, hisz betegek életérõl van szó.

3. Milyen szakmai tapasztalat szükséges a kezdéshez?
Partnerünk szakképzettségének megfelelõ állást keres Önnek, a végzõs orvostanhallgató szinttõl a szakorvosig.

4. Milyen fizetési lehetõségek vannak?
A rezidens orvosoknak a jövedelmük kb. 3300-3700 Euró bruttó/hónaptól, szakorvosi fizetés 4500 Euró bruttó/hónaptól, fõorvosoknak a jövedelmük 5400 Euró bruttó/hónaptól kezdõdik, ezen felül van meg az ügyeleti pótlék is.


5. Milyen szakterületek a leginkább keresettek Németországban?
Leginkább anaesthesiológusok, belgyógyászok (fõként kardiológusok, gasztro-enterológusok, gerontológusok), neurologusok, pszichiáterek, sebészek, ortopédusokat keresnek. Ezen szakterületek az ajánlottak a végzõs hallgatok által választott szakmáknak is.

6. Szerveznek nyelvtanfolyamokat?
Cégünk nem szervez nyelvtanfolyamot, de szerzõdésben állunk egy igen jó hírû nyelviskolával és igény esetén segítünk a tanfolyamon való elindulásban.

7. Mik szükségesek induláskor az álláskereséshez?
Egy a honlapunkról letölthetõ sablon önéletrajz németül kitöltve, igazolványképpel, diploma és B2 nyelvvizsga másolata.

8. Németország mely területére közvetítenek orvosokat?
Partnerünk igyekszik figyelembe venni a jelentkezõk kérését azzal kapcsolatban, hogy Németország mely területen szeretnének elhelyezkedni. Javasoljuk azonban, hogy ne csak egy adott varost jelöljenek meg, hisz az igen ritkán teljesíthetõ.

9. Milyen eséllyel találnak egyszerre két embernek egy helyen állást, ha pl. házastársakról van szó?
Ez egy nehéz és kényes kérdés, hisz ilyen esetben még nehezebb állást találni. Általában egy maximum 50 km-es körzetben sikerül állást találni mindkét orvosnak, illetve sokkal nagyon az esély akkor, ha ugyanazt a szakterületet választják.

10. Milyen díja van az Önök részérõl az álláskeresésnek, közvetítésnek?
Cégünk nem kér semmilyen összeget az állásra jelentkezõktõl.



11. Mi következik azután, ha átküldtem az önéletrajzomat?
Ha mindenben megfelel a jelentkezési kritériumoknak és minden az induláshoz szükséges dokumentum a rendelkezésünkre áll, továbbítjuk önéletrajzát német partnerünknek, aki Skype interjún gyõzõdik meg ezt követõen nyelvtudásáról. Ezt követi a tényleges álláskeresés.

12. Ki állja a németországi interjú költségeit?
Német partnerünk állja a kiutazás és szállás költséget a kórházi interjú idejére.

További információ a Doctors Abroad Healthcare and Medical Recruitment honlapján.