2012. január 29., vasárnap

Hogyan is legyünk könnyen, gyorsan Svájcban orvosok … avagy a Német ugródeszka.


Hogyan is legyünk könnyen, gyorsan Svájcban orvosok …  avagy a Német ugródeszka.

     Svájcban 2002-ben vezette be a Szövetségi Tanács a külföldi orvosok számára kiadható működési engedélyek tilalmát, aminek legfőbb oka az egészségügyi költségek féken tartása, illetve az Európai Unióból Svájcba igyekvő orvosok letelepedésének megakadályozása volt. 2010-ben a tiltás alól kikerültek a háziorvosok, 2012-től a tiltás a szakorvosokra sem vonatkozik.



     Svájc ismét több külföldi orvost szándékozik beengedni területére. 2012-től feloldották ugyanis a szakorvosi engedélyek kiadásának tilalmát, ami jó lehetőségeket kínál a német orvosok számára a svájci letelepedésre. Mivel Svájcban könnyebben és jobb életkörülmények között élhetnek, a német orvosok igen nagy számban keresnek jelenleg állást Svájcban. Ez azt eredményezi, hogy nő a Németországban betölthető orvosi állások száma, így Magyarországról is nagyobb eséllyel pályázhatunk németországi állásokra.



Tippek:

  1. Jelentkezzen németországi orvosi állásra.
  2. Ne legyen válogatós, fogadja el bármit is kap. Amint Németországban dolgozik és belelát a rendszerbe már lesz lehetősége állások között válogatni.
  3. Tanulja a nyelvet, ön sem szeretne betegként a nyelvet gyatrán beszélő orvossal találkozni.
  4. 1-2 éves Németországi szakmai tapasztalattal már tárt karokkal fogadják Svájcban.

Ez a Német ugródeszka. Irány Svájc!!!!




1 megjegyzés:

  1. Van egy kolosszàlis ötletem a szàmodra, ha tökéletesiteni szeretnéd a bevételed, de ezt csak is privàt beszélgetésen ismertetem veled! Én Svàjcban élek! Az e-mail cimem scheer_aniko@msn.com mobolom: 0041 76 402 8963 Ez egy nemzetközi lehetöség bàrhol a vilàgon alkalmazhato!
    Baràti üdvözlettel: Aniko

    VálaszTörlés