2012. július 6., péntek

Kezdő rezidens fizetések az EU-ban.


Kezdő rezidens fizetések az EU-ban.


Sokan teszik fel a kérdést Magyarország legnagyobb orvosi egészségügyi munkaerő közvetítőjének, hogy vajon milyen fizetésekre számítanak ha külföldön vállalnak állást? A válasz nem is olyan egyszerű. Jelen számításunk a mindenkori alap fizetésre (ügyeletektől és egyéb bérkiegészítő illetmények megtisztított) vonatkoznak, melyek természetesen úgyszintén függnek az aktuális kereszt árfolyamoktól.


Nettó orvosi keresetek/hó/Euró az EU tagállamaiban.


Bulgária:                   225
Románia:                  300
Magyarország:          375
Szlovákia:                 700
Lengyelország:          850
Szlovénia:                 900
Ausztria:                 1800
Németország:          2100
Franciaország:         2200
Egyesült Királyság:  2300
Hollandia:                3000
Dánia:                     4000
Svájc:                     4100


Természetesen ezen fizetések megtévesztőek lehetnek, ezért mindenképpen ajánlott a  vásárlóerő-paritással (angolul „purchasing power parity”, rövidítve PPP) kalkulálni.  (A vásárlóerő-paritással  egy közgazdasági módszer egy alternatív árfolyam kiszámítására két valuta között. A vásárlóerő-paritás méri, hogy mennyi terméket és szolgáltatást lehet vásárolni egy valutában egy másik valutához mérve, ezzel figyelembe véve a különböző országokban eltérő árakat. Az említett jószágok (termékek és szolgáltatások) egy úgynevezett kosarat alkotnak, aminek a tartalmát megfontoltan kell összeválogatni.)

Remélem mindenkinek tudtunk segíteni. További információ külföldi orvosi és egészségügy állásokról állásokról itt.  További cikk a témában itt.  Szakorvosi fize tések itt http://kulfoldiorvosimunka.blogspot.co.uk/2014/11/szakorvosi-fizetesek-az-eu-ban.html.



4 megjegyzés:

  1. Nettó orvosi keresetek/hó/Euró az EU tagállamaiban.
    Svájc mióta EU tag?

    VálaszTörlés
  2. Svájc nem Eu-tag, viszont része az EGT-nek, illetőleg számos olyan szabályozást implementált már, amelyeket az EU előír a tagállamai számára. Nézzétek meg pl az eures álláskereső portált, Svájc is szerepel benne.

    VálaszTörlés