2010. november 10., szerda

Gyakran ismételt kérdések (angliai orvosi munkához)

Talán ezek lennének a leggyakoribb kérdésék. Ha önnek kérdése van kérem tegye fel a kommentekben.
"Könnyebb-e orvosnak lenni Angliában?"

"Sajnos nem, de a kielégítõ mértékû fizetés kompenzálja a fáradtságos munkát."

" Igaz-e az, hogy Angliában olyan szigorúan veszik a munkaidõ pontos betartását és nincs túlóra, mert a munkaidõ végeztével a következõ mûszak idõben leváltja kollegáját?"

" A túlóra jól ismert fogalom Angliában, de ez általában a külföldieknek a kiváltsága marad. A jó hír viszont az, hogy az ügynökség kifizeti a ledolgozott óra minden egyes percét. Így a túlóra sem esik olyan rosszul. "

" A locum doctor kifejezés mit jelent pontosan? "

" A locum úgymond helyettesítõ orvos, aki betölt egy üresen maradt posztot, helyettesíti a szabadságon lévõ vagy betegség miatt távol maradó kollegát. "

" Milyen a fogadtatásra számíthatnak a magyar orvosok Angliában?"

" Általában pozitívan állnak a magyarokhoz köszönhetõen jól ismert munkabírásunknak és megbízhatóságunknak. Persze kivételek mindig vannak."

" Szükséges-e az hogy angoltudásom perfekt legyen ahhoz, hogy orvosként Angliában dolgozhassak? "

" Nem szükséges perfekt angol, azonban egy magabiztos középfokú nyelvtudás elengedhetetlen. Fontos a jó kommunikációs készség - mely persze mindig fejleszthetõ - merni kell beszélni, ha kell kérdezni, hisz betegek életérõl van szó."

" Az angol orvosi nyelv könnyû-e a magyaroknak? Gondolok itt a magyar orvoslásban használt megannyi latin kifejezésre. "

" Nem nehezebb mint a latin, a trükk inkább a kiejtésben van. De mindez hamar elsajátítható a mindennapokban, fõleg ha nincs más választás, hisz csinálni, érteni kell. Nem kell aggódni, mert aki egy orvosit el tudott végezni, és beszél angolul, annak ez nem lesz akadály!"


" Hány év munkatapasztalat szükséges az angliai munkavállaláshoz?"


" Magyarországon eltöltött, igazolt fél - egy év szükséges. Ez azt jelenti, hogy a rezidens képzés elsõ éve után szabad az út,
illetve nem akkreditált, de bármely orvosi gyakorlat is megfelelõ, szóval önnek nem szükséges, hogy a rezidens képzésbe bekapcsolódjon!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése