2011. április 23., szombat

Alapvető szaktudás angliai munkavégzéshez.


Alapvető szaktudás angliai munkavégzéshez.


Sok magyar orvos szembesül azzal, hogy külföldön munkaköri tevékenységük számos, alapvető - jórész Magyarországon nővérek által ellátott - munkát is tartalmaz.
Mire is gondolunk? Minden Angliában dolgozó orvosnak tudnia kell: vért venni, kanült vagy branült behelyezni, artériás vérgázt venni. Ezek azért fontos dolgok, mert a nővérek sok esetben ezt a tevékenységet nem végzik, vagy nem végezhetik szimplán azért mert nincsenek meg a szükséges engedélyeik. Minden orvosnak úgyszintén női és férfi hólyag katéter behelyezését is rutinból tudnia kell. Ez úgyszintén vonatkozik a szuprapubikus katéter cseréjére. Több orvos kényszerült állását feladni, mivel ezeket az alapvető tevékenységeket szimplán nem tudták ellátni. És mint tudjuk, alapvető vérvételi leletek és infúzió nélkül meglehetősen limitált a gyógyítás lehetősége. Úgyszintén belgyógyászoknak a diagnosztikus lumbálpunkció, ascites punkciót is el kell tudniuk végezni. Pulmonologus, és respiratory medicine területén ehhez jön még a mellkas cső behelyezése. Central véna biztosítás, nem követelmény, általában az anesztes kolléga végzi.  
Így tehát akinek szándékában áll külföldön orvosi munkát vállalni, annak mihamarabb ajánljuk ezen képességek begyakorolását és rutinszerű elsajátítását. Úgyszintén sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat.


kanült vagy branült behelyezés

Jó gyakorlást kívánunk. A Doctors Abroad csapata. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése