2011. május 15., vasárnap

Kórházak figyelem: Alkalmazzon orvost utcaseprő fizetésért ?!


120 ezer forintért alkalmazna utcaseprőket a főváros. Egy szakvizsga előtt álló végzett orvos keres ennyit - írja a Magyar Nemzet.
Főállású utcaseprőket alkalmazna 120 ezer forintos bruttó fizetésért a főváros - írja a Magyar Nemzet.
Jelenleg 3600 forintos napibérért alkalmi munkások tisztítják az utcákat, a városvezetés ezen akar változtatni. Az új, munkaviszonyba kerülő utcaseprőknek három hónap elteltével pluszjuttatásokat is ígérnek a fizetésükön túl. Május elsején vették fel az első jelentkezőket a közterület-fenntartókhoz. Munkaügyi központoknál hirdették meg az állást, sokan jelentkeztek.

A bruttó 120 ezer forintos fizetés körülbelül ugyanannyi - a harmadik hónap után megígért pluszjuttatásokkal pedig akár még több is lehet -, mint amennyit ma egy rezidens keres a kórházakban. A szakvizsga előtt álló végzett orvos bruttó bére 120 ezer forint, ami 80-90 ezer forintot jelent nettóban.
Az orvosok azt szeretnék elérni, hogy a jövő évtől 200 ezer forintos nettó kezdő orvosi és 300 ezer forintos nettó kezdő szakorvosi bért kapjanak. Vagy inkább dolgozzanak külföldön, további információ: Doctors Abroad Heathcare Consulting. 

Írta: hirado.hu | Forrás: Magyar Nemzet | 2011. május 13. péntek 06:55 |


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése