2011. november 26., szombat

Szükségállapot jöhet Szlovákiában. 2000 orvos akar felmondani!


Szükségállapot jöhet Szlovákiában

Forrás: MTI

"Nem kizárt, hogy szükségállapotot hirdetnek ki Szlovákiában, mert Iveta Radicová miniszterelnök és az Orvosi Szakszervezeti Szövetség (LOZ) újabb megbeszélése péntek este ismét megegyezés nélkül zárult.
Radicová a több mint kilenc órás tárgyalások után közölte: a kórházi orvosok alapvető követeléseinek teljesítését garantáló emlékeztetőt aláírta, de a kormány nem tudja több mint 300 euróval emelni az orvosok havi bérét. A kórházi orvosok 707 eurós átlagos béremelést követelnek.
A miniszterelnök azt is mondta, hogy többé már nem tárgyal az orvosi szakszervezetekkel.  Felszólította az orvosokat, hogy térjenek vissza munkahelyükre, vonják vissza felmondásukat. Az emlékeztetőbe foglaltak teljesítését szerinte az államfő és a parlament elnöke is garantálják. Radicová ugyanakkor leszögezte: nem vállalhat olyan ígéreteket, amelyeket az átmeneti kormány nem tud teljesíteni.


„Populista, felelőtlen és hazug lenne, ha a miniszterelnök és a kormány olyan kötelezettségeket vállalnának, amelyeket másoknak kellene majd teljesíteniük" – Radicová."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése